Главните прокурори на 17 американски щата призоваха правителството да изтегли милиони автомобили Kia

...
Главните прокурори на 17 американски щата призоваха правителството да изтегли милиони автомобили Kia
Коментари Харесай

Над 8 милиона коли в САЩ са застрашени от кражба

Главните прокурори на 17 американски щата призоваха правителството да изтегли милиони коли Kia и Hyundai, защото са прекомерно лесни за кражба. Изтеглянето от пазара е във връзка с големия брой кражби, подбудени от предизвикателство в обществените медии. Някои автомобили от тези южнокорейски марки, продадени в Съединените щати през последното десетилетие, нямат имобилайзер - устройство, което не разрешава на мотора да се започва, в случай че не е разполагаем ключът. Видеоклипове в TikTok показват по какъв начин потенциални крадци могат да възпламенят колите единствено благодарение на отвертка и USB кабел.

 
Открихме, че броят на откраднатите коли от тези марки в нашия град се е нараснал обезпокоително. Това накара нашия екип за стратегически разбор да проучва повода за тези обири. Това, което открихме, беше, че лица в обществените медии, които извършват предизвикателство, популяризират информация по какъв начин тези коли могат да бъдат елементарно откраднати.
Дженифър Луис, шеф на полицията в Бъркли, Калифорния

Кражбите постоянно приключват с пътни инциденти, като Националната администрация за сигурност на придвижването счита, че предизвикването в обществените медии е причина за 14 произшествия и 8 смъртни случая.

 
Нямаме различен избор, с изключение на да призовем федералното държавно управление да разпореди наложително евакуиране или да работи с фирмите за непринудено евакуиране на засегнатите коли. Заради неналичието на имобилайзери последваха многочислени обири, които навредиха освен на притежателите, чиито коли бяха откраднати. Те сложиха и доста хора в риск от произшествия или физически пострадвания.
Роб Бонта, основен прокурор на Калифорния

Производителите оповестиха, че ще дават софтуерни актуализации за дефектните автомобили. Те ще изискват ключът да е в колата, за да може да се възпламени автомобилът. Ще бъде направена и актуализация на софтуера на алармата против кражба. По този начин ще бъде удължен сигналът на алармената система. Над 8 милиона автомобила ще получат новия програмен продукт. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР